Latar belakang converse

Jadi, beliau telah mengambil inisiatif sendiri mempelajari cara membuat kasut dengan tunjuk ajar daripada tukang kasut tempatan. Pada bulan Junbeliau menghantar sampel kasut itu beserta arahan pembuatan kepada Onitsuka. Tetapi apakan daya, tiada satu pun syarikat kasut Amerika yang ingin mengilangkan kasutnya.

Apabila keputusan X-ray Moore menunjukkan tulang metatarsus ketiganya patah, Bowerman meminta untuk melihat kasutnya dan mengkaji anatomi kasut tersebut. Ia merupakan kasut pertama yang stabil dan selesa dipakai di atas jalan. Beliau kemudian mencari peluang untuk mereka sepasang kasut dengan cengkaman hebat di atas pelbagai permukaan, tanpa pepaku besi.

Nike Cortez hanyalah permulaan bagi Bowerman. Kasut itu mempunyai span kusyen di bahagian tumit dan bahagian depan kaki namun tidak mempunyai sokongan lengkuk.

Knight percaya yang kasut buatan Jepun yang murah adalah setanding dengan kasut Jerman yang mahal. Dari situ, Bowerman telah mula menerima tempahan kasut mengikut saiz kaki atlet. Setelah yakin dengan proses pembuatan kasut Jepun yang dipelajari dan mempunyai hubungan erat dengan kedua-dua pemimpin syarikat itu, beliau pulang ke tanah air untuk mencipta prototaip baru.

Pemilihan tema adalah berdasarkan penglibatan dan kaitan jenama Converse dalam dunia muzik itu sejak 50 tahun lalu, dari era psychedelic ke heavy metal sehinggalah grunge Semasa acara balapan dan padang Sukan Olimpikmereka mula mengedarkan kasut rekaan baru Bowerman dengan tapak kasut berbentuk wafel itu kepada para atlet semasa sesi latihan.

Sementara itu, pada bulan November tahun lalu, artis-artis merekodkan tujuh daripada 10 album digital paling laris menggayakan jenama itu.

Pada tahunmereka memulakan rekaan kasut signature bagi seorang pemain rookie NBA iaitu Michael Jordan. Kedua-dua rakan kongsi ini mula melabur dalam perniagaan mengimport dan menjual kasut sukan dari Jepun, sekali gus membuka ruang untuk Bowerman mengetengahkan ideanya.

Langit tidak mendung berpanjangan bagi Bowerman. Dengan kasut-kasut yang bukan sahaja berwarna konvensional hitam dan putih, Converse menyerlahkan Latar belakang converse berani mencuba dan keriangan dalam kasut-kasutnya dengan penggunaanarna-warna cerah seperti merah jambu, kuning, biru dan merah.

Pada tahundifahamkan 12 daripada 15 artis utama yang paling dibincangkan atau ditulis dalam blog memakai Converse. Kecederaan inilah yang memberikan idea bernas kepada Bowerman. Maka, tidak hairanlah ia mampu menjana keuntungan sehingga ratusan juta dolar saban tahun.

Apabila Knight dan Bowerman mengambil keputusan menghentikan import dan edaran kasut melalui Blue Ribbon Sports, mereka melancarkan Nike sebagai jenama kasut sukan. Tidak lama kemudian, jenama kasut mereka menjadi popular di kalangan penggemar sukan sehingga berjaya menjadi pembekal no.

Pada masa yang sama, beliau berterusan mencari syarikat yang berminat untuk bekerjasama dengannya namun masih menemui jalan buntu. Beliau akan melukis bentuk kaki mereka, mengukur kelebaran tapak kaki dan mengambil kira kesesuaian kaki seperti buku lali tirus atau tumit lebar.

Dia mula mencari jalan dan sering memikirkan cara untuk mengurangkan berat kasut untuk membantu pelari memecut dengan mudah. Kisah selebihnya tidak perlu diceritakan lagi. Tidak sahaja menghasilkan kasut bola keranjang dan atlet ataupun model-model ikonik seperti Jack Purcell dan Chuck Taylor, Converse juga melahirkan pakaian dan aksesori gaya hidup yang trendy untuk lelaki, wanita dan kanak-kanak.PENDAHULUAN SEJARAH CONVERSE Your Converse Your Story BAB 3 METODOLOGI Your Converse Your Story Langkah Perencanaan Karya Identifikasi Masalah 1.

Pencarian Data 2. Observasi Tujuan Karya Untuk tetap menjadikan Converse sebagai sepatu yang diminati masyarakat di tengah maraknya kemunculan model. Rumus Converse-Labarre Agus Ika Putra Metode Feld Latihan Soal Teknik Pondasi 2 1 Teknik Pondasi 2 2 Latar Belakang (1) Latar Belakang Tiang-tiang yang bekerja dalam kelompok harus Apabila tiang pancang diberi jarak yang memadai diletakkan/dipancang berdekatan sehingga kapasitas dukung.

Unleash your creativity and design your own Converse sneakers. Personalize every detail by choosing your sneaker, color, print and laces to make your mark. Latar Belakang Syarikat Converse BAB I PENDAHULUAN 1. Latar Belakang Setiap organisasi baik yang memiliki orientasi mencari keuntungan ataupun tidak, tidak dapat dipungkiri citra atau image organisasi merupakan satu – satunya alat yang digunakan untuk membangun kepercayaan dengan masyarakat.

Converse offers the complete sneaker, clothing, gear & collaborations. Find Chuck Taylor All Stars, CONS, & Jack Purcells. Shop Converse shoes today.

Converse slimmed down the shoe and gave it a lower Converse Women's Shoreline Slip on Sneaker. by Converse. $ - $ $ 31 $ 93 Prime.

FREE Shipping on eligible orders. Some sizes/colors are Prime eligible. out of 5 stars 2, Product Description By Converse.

Download
Latar belakang converse
Rated 0/5 based on 53 review